гр. Банско, ул. "Глазне" №75
0 Votes
гр. Банско, ул. "Глазне" №75
0887 417 645
Vote for us:
Къщи за гости

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ансамбъл "Валевицата" е разположен на околовръстния път, водещ до кабинковия лифт, на ъгъла на ул. "Гоце Делчев" и ул. "Глазне".  Кабинковият лифт е само на осем минути ходене пеша, а центърът на Банско - на петнадесет минути.

Прекрасно съчетание на дух, традиция, автентичност и комфорт ще откриете в ансамбъл "Валевицата". Ансамбълът включва две къщи, построени една до друга. Изключително сполучливо е съчетана старинната къща, строена преди 130 години, която е и паметник на културата от 1967 година, с по-новата къща, строена през 2005 година.

Настаняване:
В старинната къща има осем стаи с две легла, една от които е с възможност за допълнително легло, и един апартамент. Тук стаите са обзаведени в старинен бански стил. В по-новата къща стаите са обзаведени по-модерно. Тук има два апартамента и десет двойни стаи, две от които са с възможност за допълнително легло. Всички стаи разполагат със самостоятелен санитарен възел, телевизор и хладилник, а почти всички от тях са с балкони, с прекрасна гледка към планината.

На първия етаж в старинната къща е разположена механа "Валевицата" със сто и петдесет места и оркестър на живо. Посещавайки механа "ВАЛЕВИЦАТА", ще можете да опитате както традиционните бански специалитети, така и разнообразното меню на майсторите готвачи. В съчетание с вкусните гозби, ще се наслаждавате и на голямото разнообразие от отбрани вина и други напитки.

Допълнителните услуги: 
"Валевицата" предлага да своите гости също: сауна, хамаам, джакузи, стая за релакс, масаж, специално пригодени помещения за ски и в двете къщи, детски кът.

 

Заповядайте в ансамбъл "Валевицата" и ще се потопите изцяло в духа и традициите на Банско.

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско