гр. Банско, ул. "Неофит Рилски" №7
0 Votes
Категория
гр. Банско, ул. "Неофит Рилски" №7
0897 22 90 97, 0898 63 45 14
Vote for us:
Хотели три звезди

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Автентичен старинен комплекс “Тодева къща” се състои от старинна къща с механа и новоизграден хотел с паркинг. Намира се в горната част на стария квартал в непосредствена близост до църквата "Св. Троица" и на около 15 минути от ски лифта. Криволичеща калдаръмена уличка ще ви доведе до нас.
Заповядайте и бъдете наши гости!

Хотелът предлага стаи за двама с двойни или единични легла, стаи с три и четири легла, два апартамента с кухненски бокс и място за хранене. Всяка стая има парно отопление, баня с душ кабина, кабелна телевизия, безжичен интернет. На разположение са сауна, парна баня, фитнес, масажно, ски гардероб и паркинг.
За гостите на хотела на разположение е паркинг в двора на комплекса.

Механата е всеизвестната винарна "Тодева къща". Наред с традиционните бански специалитети – капама, чомлек и суджук, ще намерите и други типични български и чуждестранни ястия.
Подборът на напитки отговоря на различните вкусове и предпочитания. Огънят в огнището, видео програмите и тихата музика създават прекрасно настроение за общуване и приятно прекарване.

Старинната къща е построена около 1834 година. Известна е като “Тодевата къща”. Носи името на първия си стопанин Никола Тодев. Обявена е за паметник на културата. Тя е образец за архитектурно, строително и художествено въображение и майсторство. Впечатляващи са покрития дървен чардак, дърворезбите по таваните и вратите, стенописите, дебелите каменни стени с вградени бойници за самоотбрана, тежките метални врати, обхванати в масивни рамки от дялан гранит, защитните метални решетки на прозорците.

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско