Летни активности

За всички дошли в Банско да се катерят по пиринските върхове, да се запознаят със самобитния местен фолклор, или просто да се разтоварят сред девствената планинска природа, не бива да пропускат най-голямата атракция – банския пикник.

Пикникът в Банско се провежда на живописни поляни в полите на Пирин, сред свежестта на дърветата и ромона на пиринските потоци. Пикникът предлага неповторимото изживяване да те посрещнат с хляб и сол, да се насладиш на уникалния местен фолклор и да обядваш сред природата, отпивайки от най-доброто домашно вино, наливано пред очите ти от бъчвите. Фолклорът и народните обичаи, които се възпроизвеждат в интересни за гостите сценки, дават най-добра представа за традиционната духовна култура на населението в Банско и едновременно с това обогатяват пребиваването с приятни емоции.

На пикника всеки турист може да се наслади на:

- вино, ракия и други традиционни напитки, съхранявани в хладните бански изби, традиционна банска кухня, приготвена на скара пред вашите погледи. 

- фолклорна програма, придружена от жива музика.

- разходка с каруци по хайдушките пътеки на Пирин планина.

Със старите народни традиции, с неповторимия вкус на традиционните бански гозби, обикновенните фирмени и семейни тържества може да се превърнат в най-незабравимите мигове.

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско