Летни активности

На територията на Национален парк Пирин риболовът е разрешен при спазване на режимите и нормите за любителски риболов, въведени с плана за управление на парка.

Язовир Белизмата
Язовирът се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център не само на хора, занимаващи се с риболов, а и за такива търсещи отмора и релакс сред живописната природа, в близост до Банско. Близостта му до града го прави още по-предпочитана дестинация за голяма част от туристите посетили Банско през лятото и за самите банскалии, отдавна открили красотата на местността. В близост се намира манастирът Палигоден, а мястото е една от точките на екскурзии с ATV-та и планински велосипеди.

Язовирът е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, територията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, както и детска площадка.

Комплекс Рибарника, Добринище
Комплекс Рибарника се намира на 4км. над село Добринище. Сред богатата зеленина и уютната атмосфера в сърцето на Пирин планина, недалеч от начална лифтена станция и хижа Гоце Делчев, са разположени три езера за спортен риболов.

Комплексът разполага с богат набор от риболовни принадлежности, които са на разположение на гостите. Трите езера са зарибени с балканска пъстърва, която варира от 0,250 гр. до 0,500 гр.

Рибарникът е бил домакин на много състезания по спортен риболов. Уловът се приготвя от майстор готвач на жар или тиган. В комплекса се организират частни партита, празненства и е посещаван от много любители рибари и планинари. Рибарникът в Добринище ще ви донесе приятни мигове на вас и вашето семейство в компаниятa на уникалната природа и гостоприемните стопани.

 

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско