гр. Банско, ул. „Александър Буйнов” №1
0 Votes
гр. Банско, ул. „Александър Буйнов” №1
+359 888 795 970
Vote for us:
Механи в Банско

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Кръчма „Дедо Пене” е едно от най-добрите места за хранене и веселба в Банско. Можете да посетите заведението и без резервация. Отворено е всеки ден от 11:00 до 23:30 ч. и работи целогодишно.

Насладете се на вкусна храна и напитки в традиционната за Банско атмосфера. Мехaната се намира в автентична постройка от XIX в., типична за района. Вътрешната архитектура е с ниши, тайници и огнища с жив огън и са запазени безброй антики, на които можете да се наслаждавате докато чакате своята поръчка с приятели или семейство.

Живата музика и изпълненията на автентичен български фолклор допълват първокласното обслужване.

Капацитеът на механа е 110 места, от които 40 във вътрешния двор с барбекю.

Кухнята предлага традиционни ястия за региона: капама, чомлек, суджук, кървавица и местния сух специалитет – бански старец, приготвени по стари домашни рецепти. Пресни и апетитни са месата на плоча и мезетата, приготвени на дървени въглища върху жарта на огнището. Ако искате да опитате местните специалитети, кръчма „Дедо Пене” е мястото – тук ще получите и оригиналните рецепти.

Механата предлага изключително богат избор на вина. Тук ще намерите само най-качествено вино от най-добрите винарски райони в България и чужбина.

По предварителна заявка можем да подготвим специално меню за вас и вашата компания - вегетарианско, безглутеново, със специфични изсквания или просто по ваш собствен вкус. 
 
Кръчма „Дедо Пене” е горд член на сдружението „Уникално Банско” - местна организация на механите, които се притежават и стопанисват от банскалии. Една от целите на дружеството е да се утвърдят единни стандарти за хранене в автентичните за Банско заведения. Всяко едно предлага типични бански ястия, като уникалността на рецептите се е запазила през поколения в семействата. Тази марка гарантира автентичността на кухнята в "Дедо Пене". 
 

Кръчмата е идеалното място за посрещане на празници – сватба, кръщене, годишнина, рожден или имен ден, нова година. При "Дедо Пене" можете да направите своята предварителна резервация и да договорите специално меню за вас и вашата компания.

По време на големи събития като откриване на ски-сезона, студентския празник, посрещането на нова година и др. обикновено местата са запазени месеци предварително, така че не отлагайте вашата резервация – персоналът на кръчма "Дедо Пене" ви очаква!

 

 

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско