гр. Банско, ул. "Пирин" №42
4 Votes
гр. Банско, ул. "Пирин" №42
0897 53 11 33
Vote for us:
Механи в Банско

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Когато сте в Банско и искате да хапнете нещо вкусно, да се потопите в автентичната обстановка на истинската банска механа, да се насладите на традиционната банска гостоприемност, то задължително трябва да посетите механа "Дедо Тасе". 

Механата се намира в средата на пешеходната улица "Пирин", на 300 метра от църква "Света Троица", срещу архитектурната забележителност Хаджирускови къщи. Със своето стратегическо разположение и целогодишна работа, механа "Дедо Тасе" е притегателна сила за много туристи, решили да хапнат "нешчо благо", както казват на вкусните гозби в Банско. Тук ще ви посрещнат самите собственици, които с радост ще се погрижат да изкарате много мигове на наслада и кулинарни удоволствия.

Какво е различното ли? Ами в механата можете да опитате от домашното сирене, приготвено по специална технология, което ще ви накара да поръчате веднага и още една порция, да отпиете от домашното червено вино или от страхотната домашна ракийка.

Като член на сдружението "Уникално Банско", в "Дедо Тасе" е гарантирано качеството и автентичността на банските мезета и традиционни бански специалитети. Тук можете да хапнете истинска банска капама, чомлек, Катино мезе, сушен свински бут /крешчина/ и още много изкушения. 

Всяка мръвка тук се приготвя пред вас и на жаравата в страхотната каменна камина върху жар от букови и дъбови дърва, придаващи уникален аромат и крехкост. Музиката е тематична, банска и македонска, купонът и доброто обслужване са гарантирани!

Заповядайте в механа "Дедо Тасе" и уловете духа на Банско с нас!

 

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско