гр. Банско, м. Белизмата
0 Votes
гр. Банско, м. Белизмата
0899 80 90 70
Vote for us:
Ресторанти и пицарии в Банско

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Рибарско дружество "Василак" в Банско, превърна за кратко време язовир "Белизмата", в привлекателно място за риболов и туризъм. Изградиха сграда с просторен навес и чешма, наречена "Рибарска среща". Оформени са и други кътове за отдих с пейки и маси и зеленина около изкуственото езеро. 

От язовира можете да се насладите и на разходка с породисти коне. В зависимост от възрастта и физическата подготовка на ездачите има разработени различни маршрути. Всеки един от тях предлага незабравими гледки, много емоции и положително настроение. Водачите са професионалисти и запознати с терените заобикалящи местността и могат да предложат индивидуални маршрути по желание на туристите.

Язовирът се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център не само за хора занимаващи се с риболов, а и за такива, търсещи отмора и релакс сред живописната природа в близост до Банско. Близостта му до града го прави още по-предпочитана дестинация за голяма част от туристите, посетили Банско през лятото, и за самите банскалии, отдавна открили красотата на местността. В близост се намира манастирът "Палигоден", а мястото е една от точките на екскурзии с ATV-та и планински велосипеди.

Язовирът е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, територията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, както и детска площадка.

 

Банско - Туристически портал, Хотели в Банско, Механи в Банско